Het transport

Hoe kan een rit van Denemarken naar België nog ecologisch verantwoord zijn? Deze vraag wordt vaak gesteld, en het antwoord ligt in een zorgvuldige balans. Uit berekeningen blijkt dat de CO2-opname van onze plantages tijdens de levensduur van de bomen ruimschoots de uitstoot van het transport compenseert.

Daarnaast worden er stappen ondernomen om het transport zo efficiënt en milieuvriendelijk mogelijk te laten verlopen, waardoor de ecologische voetafdruk verder wordt beperkt. Zo blijven we streven naar een verantwoorde en duurzame benadering, zelfs over grote afstanden.
De plantages in Denemarken beslaan een aanzienlijk oppervlak. Een deel daarvan is beplant met loofbos, terwijl de rest gevuld is met onze kerstbomen, die op natuurlijke wijze groeien.
Deze plantages dragen aanzienlijk bij aan de opname van CO2, waardoor ze een belangrijke rol spelen in het compenseren van de uitstoot.
Het oogsten van de bomen is onderdeel van een voortdurende cyclus van oogsten en opnieuw planten, wat de continuïteit van de beplanting op de plantages waarborgt.
Bovendien blijven de wortels in de grond achter, waar ze blijven bijdragen aan het vasthouden van CO2.
De Deense aanpak van boomteelt is bijzonder milieuvriendelijk, mede dankzij de strikte regelgeving rond land- en bosbouw.
In tegenstelling tot België wordt het grondwater in Denemarken niet extra gefilterd; het moet van nature helder en zuiver zijn voor mens en dier.
Dit wordt streng gecontroleerd, wat bijdraagt aan de milieuvriendelijke manier van werken.
Fotogalerij
Meer zien van onze plantages in Denemarken?
Bekijk dan zeker ook onze fotogalerij.
Ga naar het album