Uw Nobleden-kerstboom

Een verantwoorde keuze voor deze bijzondere periode van het jaar.
Wanneer u voor een Nobleden-Kerstboom kiest, doet u al heel wat voor de natuur! Maar, daar hoeft het niet te stoppen. Want heeft u al nagedacht wat u gaat doen met de boom NA gebruik? Laten ophalen? Zelf naar het containerpark brengen? Wij hebben nog andere opties voor u klaar.
  • Laat de boom in zijn geheel achteraan in de tuin vergaan. Hierdoor zal er niet enkel voeding ontstaan voor de grond, maar ook voor andere levende wezentjes en organismen.
  • Of u verhakselt de takken en stam en gebruikt deze als natuurlijke meststof voor de tuin. Wilt u het onkruid tegenhouden? Dan kan u het verhakselde hout ook als bodembedekker gebruiken. Later zal dit hout ook vergaan en bijstaan tot de vorming van de natuurlijke humuslaag in uw tuin.
  • Bent u niet in de mogelijkheid om de boom te (laten) verhakselen, dan kan u steeds de takken van de boom afknippen en gebruiken als bescherming tegen de vorst voor de wintergevoelige planten. De naalden zullen stilaan vergaan en hun stikstof vrijgeven als voeding aan de aanwezige planten.
  • En u heeft geen tuin? Schik dan misschien de takken in een terraspot met wat potaarde om de hele winter door nog te genieten van het groen? Als u nu en dan wat water toevoegt, kan u de takken mooi houden tot het voorjaar, waarna de naalden stilaan rood zullen kleuren en verdorren. De naalden zou u dan op hun beurt in de pot kunnen aanvullen met wat koffiegruis. Zo wordt de oude potgrond gedynamiseerd en nieuw leven ingeblazen. De micro-organismen in de pot krijgen zo immers opnieuw voeding, waardoor ze opnieuw hun werk kunnen doen. Want grond is uitgeput als de micro-organismen geen probiotica ter beschikking hebben.
Fotogalerij
Meer zien van onze plantages in Denemarken?
Bekijk dan zeker ook onze fotogalerij.
Ga naar het album