Ons assortiment
kerstbomen

Picea Pungens SBS (Super Blue Seeding)

De Picea pungens 'Super Blue', is een aantrekkelijke variëteit van de blauwspar die bekend staat om zijn opvallende, helder blauw-grijze naalden. Deze naalden geven de boom een uniek en decoratief uiterlijk, wat hem erg populair maakt voor kerstboomgebruik.De 'Super Blue' bieden wij potgekweekt aan, wat betekent dat hij gekweekt is in een pot of container in plaats van direct in de grond.Deze variëteit is relatief traag groeiend en bereikt uiteindelijk een matige hoogte. De 'Super Blue' heeft ook een goede weerstand tegen veel voorkomende ziekten en plagen die blauwsparren kunnen aantasten.Verzorging van de 'Super Blue' omvat regelmatig water geven, vooral als de boom jong is en in de pot groeit, en het waarborgen van voldoende zonlicht om de kleur van de naalden te behouden. Een goed doorlatende bodem is cruciaal om wortelrot te voorkomen. Jaarlijkse snoei is niet strikt noodzakelijk, maar kan helpen bij het behouden van de gewenste vorm en grootte van de boom.
Wij bieden deze aan in 10 L pot
Maten:
 • 60 - 80 cm
 • 80 - 100 cm
Picea pungens SBS

Picea Omorika

De Picea Omorica, beter bekend als de Servische spar, is een populaire keuze voor kerstbomen.De Picea Omorica heeft een elegante, slanke groeiwijze die goed past in kleinere ruimtes. Deze spar is bekend om zijn prachtige, smalle vorm en de hangende takken die het een sierlijk uiterlijk geven. De naalden van de Servische spar zijn kort en scherp, met een opvallende glanzende, donkergroene kleur aan de bovenkant en zilverachtige strepen aan de onderkant, wat een mooi tweekleurig effect geeft. Als kerstboom is de Picea Omorica een uitstekende keuze vanwege zijn goede naaldretentie, zelfs nadat hij is afgezaagd. Zijn subtiele geur en het vermogen om te gedijen in een container maken hem ook geschikt voor gebruik binnenshuis gedurende de feestdagen.
De Servische spar wordt potgedrukt geleverd in 10 L pot.
Wij bieden deze potgedrukt aan in maat:
 • 125 - 150 cm
 • 150 - 175 cm
 • 175 - 200 cm
Alsook potgekweekt in maat:
 • 125 - 150 cm
picea omorika

Abies Nordmanniana

De Abies Nordmanniana, vaak bekend als de Nordmann-spar, is een favoriet voor kerstbomen vanwege zijn weelderige, bredere naalden en uitstekende naaldretentie. om zijn diepgroene, glanzende naalden die zacht aanvoelen, wat hem ideaal maakt voor huishoudens met kinderen en huisdieren. De boom heeft een symmetrische vorm met een dichte, volle groei, waardoor hij een luxueuze uitstraling krijgt die zeer geschikt is voor zowel eenvoudige als uitgebreide versieringen.
We bieden deze potgekweekt aan in maat:
 • 100 - 125 cm
Alsook gezaagd in maat:
 • 125 - 150 cm
 • 150 - 175 cm
 • 175 - 200 cm
 • 200 - 240 cm
 • 250 - 300 cm
abies nordmanniana

Abies Fraseri

De Abies fraseri, beter bekend als de Fraser-spar, is een populaire kerstboom vanwege zijn aantrekkelijke vorm, heerlijke geur en uitstekende naaldretentie. De Fraser-spar heeft een compacte, kegelvormige groeiwijze die natuurlijk symmetrisch is, wat hem zeer gewild maakt voor zowel decoratieve als feestelijke doeleinden. De naalden zijn typisch tussen de 1 tot 2 cm lang, zacht en plat met een diepgroene kleur aan de bovenkant en twee witte strepen aan de onderkant, wat een mooi contrast geeft. Een van de meest gewaardeerde eigenschappen van de Fraser-spar is zijn sterke takken die goed naar boven krullen, waardoor het makkelijk is om kerstversieringen op te hangen zonder dat ze doorhangen. Dit maakt de boom bijzonder geschikt voor het dragen van zwaardere ornamenten.
We bieden deze potgedrukt aan in maat
 • 100 - 125 cm
abies fraseri